DUURZAME EN DOELTREFFENDE BESCHERMING

Persbericht van oktober 2024

  1. Bedrijf
  2. Nieuws
  3. RENATURE® 3D

RENATURE® 3D, Storopacks nieuwe beschermende verpakking, bestaat uit plantaardig zetmeel. Daardoor is het herbruikbaar en biologisch afbreekbaar

Metzingen, oktober 2024. Storopack bewijst dat duurzaamheid en perfecte productbescherming hand in hand gaan dankzij een innovatieve oplossing: RENATURE® 3D is een nieuwe beschermende verpakking en bestaat hoofdzakelijk uit plantaardig zetmeel. Het is dus volledig biologisch afbreekbaar en mag thuis op de composthoop gegooid worden. RENATURE® 3D wordt geproduceerd in panelen. Op basis daarvan kunnen transportverpakkingen in alle mogelijke vormen op maat worden ontworpen. Aangezien RENATURE® 3D dezelfde beschermende eigenschappen heeft als EPS kunnen fabrikanten en retailers hun producten perfect beschermen in de verzenddozen. Eindgebruikers kunnen de verschillende verpakkingsonderdelen van RENATURE® 3D zelf omvormen tot een nieuwe verpakking. Zo kunnen ze hun eigen goederen verzenden en wordt het materiaal hergebruikt. De thuiscompostering is gecertificeerd door ‘OK COMPOST HOME’ van TÜV Austria.

Storopack en Kärcher voerden samen een proefproject uit waarin EPS-verpakkingen van de SC3-stoomreiniger van Kärcher werden vervangen door de nieuwe duurzame oplossing RENATURE® 3D. Voor beide ondernemingen betekende het een nieuwe stap in hun duurzaamheidsstrategieën. Dankzij de zeer lage koolstofvoetafdruk en bijgevolg de lagere impact op het milieu is RENATURE 3D de geknipte oplossing voor duurzame productontwikkeling.

Duurzaam en hernieuwbaar

Zetmeel kan op verschillende manieren worden verkregen. Momenteel wordt de grondstof voor RENATURE 3D gehaald uit gele erwten, een soort spliterwten, die vaak gebruikt worden als rotatiegewas in de landbouw. Zo’n rotatiegewas verbetert de bodemstructuur, verhoogt het gehalte aan organische stoffen, belucht de bodem en bevordert de groei van micro-organismen. Met het zetmeel van de gele erwt wordt eiwitpoeder gemaakt en wat er daarna nog over is wordt gebruikt voor de RENATURE 3D-panelen. Aangezien dat bijproduct anders weggegooid zou worden, biedt het gebruik ervan om duurzaam verpakkingsmateriaal te produceren een veelbelovende oplossing voor een lagere impact op het milieu – zonder te concurreren met de voedingsindustrie.

Op maat van de verzonden goederen

RENATURE® 3D is ideaal voor massaproductie: in tegenstelling tot de productie van EPS-vormdelen, is er geen speciaal gereedschap nodig. Klanten van Storopack kunnen vanaf nu dit aantrekkelijk, duurzaam en flexibel alternatief voor EPS-vormdelen of beschermende kartonnen verpakkingen gebruiken. Door de panelen te combineren tot 3D-vormen worden ze perfect op maat voor de te verzenden goederen van de klant. Dat zorgt voor een optimale bescherming van de goederen in de doos: de vormdelen houden ze op hun plaats en voorkomen dat ze verschuiven. Dankzij de speciale, sterke celstructuur absorbeert het materiaal schokken en biedt het zo een optimale bescherming tegen beschadiging tijdens het transport. RENATURE® 3D kan worden gebruikt om goederen tot 8 kg te beschermen en verzenden – bijvoorbeeld elektrische en huishoudelijke apparaten, e-commerceproducten, voedingsmiddelen en geneesmiddelen. Storopack, de specialist in beschermende verpakkingen, adviseert en ondersteunt fabrikanten en postorderbedrijven bij alle aspecten van hun op maat gemaakte beschermende verpakking RENATURE® 3D.

Storopack hecht veel belang aan het behoud van hulpbronnen en werkt er voortdurend aan om nog duurzamer te worden. Daarom streeft het bedrijf ernaar om tegen 2025 ten minste 50 procent van de beschermende verpakking die het zelf produceert, te maken van gerecycleerde of hernieuwbare grondstoffen. In 2023 bereikte de specialist voor perfect beschermende verpakkingen al 43%.

Perscontact

Leonie Schulz | Franziska Zimmer
Corporate Communications & Global Support Marketing
Untere Rietstraße 30
D-72555 Metzingen
T +49 7123 1640

marketing@storopack.com