Storopack heeft het ‘ClimatePartner certified’-label gekregen voor zijn AIRplus® Bio Home Compostable- en AIRplus® 100% Recycled-luchtkussens omdat het zich inspant om de koolstofvoetafdruk van die producten te meten en te verkleinen en omdat het klimaatp
Metzingen, september 2023. In het licht van zijn permanente streven naar duurzaamheid meet Storopack de CO2-uitstoot die ontstaat door de productie en het transport van AIRplus® Bio Home Compostable- en AIRplus® 100% Recycled-luchtkussens en legt het doelstellingen vast om die uitstoot te verminderen. Voor alle resterende CO2-uitstoot ondersteunt Storopack klimaatprojecten. De luchtkussens zijn twee duurzame en innovatieve oplossingen die, dankzij het gebruik van groene energie, hernieuwbare materialen en een hoog gehalte aan gerecycleerd materiaal, bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Dit initiatief maakt deel uit van onze bedrijfsbrede langetermijnstrategie om een toekomstbestendige en duurzame onderneming te creëren. Met het ‘ClimatePartner certified’-label tonen wij aan dat we echt actie ondernemen voor het klimaat. We zijn nu bezig met het vaststellen en implementeren van ambitieuze doelstellingen die op korte en lange termijn onze CO2-uitstoot moeten verlagen. Meer informatie is online te vinden op de respectieve Climate ID-pagina's voor de producten AIRplus® 100% Recycled en AIRplus® Bio Home Compostable.
Bij Storopack streven we er voortdurend naar goede en duurzame producten te ontwerpen en bewuste keuzes te maken. Zo kopen we bijvoorbeeld grondstoffen in die een lage uitstoot hebben. Dat hele proces is één stap van de bedrijfsbrede strategie. Een andere stap in die strategie is dat we het Rimba Raya-klimaatproject steunen via het bekende bedrijf ClimatePartner. Dat laat zijn projecten door een derde partij certificeren en voldoet aan internationaal aanvaarde normen (Verified Carbon Standard (VCS) en CCBS Gold Level) voor impactvolle klimaatacties. Bovendien zullen onze werknemers in 2024 samen met andere vrijwilligers 2.500 bomen planten in Duitsland. Die twee projecten zijn bedoeld om de biodiversiteit te beschermen en werknemers te betrekken bij onze inspanningen.
Behoud van habitats
Het Rimba Raya Biodiversity Reserve in het zuidoosten van Borneo bestaat uit een woud van 64.000 hectare en is de thuis van bedreigde Borneose orang-oetans. Het doet dienst als bufferzone tussen palmolieboerderijen en het Tanjung Puting National Park. Het project, dat bossen wil herstellen, de koolstofopslag wil vergroten en extra leefgebied voor wilde dieren wil creëren, vermindert de uitstoot van broeikasgassen met gemiddeld 3,5 miljoen ton per jaar. Bovendien oordelen de Sustainable Development Verified Impact Standard (SD VISta) en AENOR dat het project bijdraagt aan alle zeventien duurzameontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.
We streven er voortdurend naar duurzamer te worden en hebben ons tot doel gesteld om tegen 2025 minstens 50 procent van onze intern geproduceerde producten te vervaardigen uit gerecycleerde of hernieuwbare grondstoffen. In 2022 vervaardigden we al 35 procent van onze producten uit hernieuwbare of gerecycleerde materialen.